Nikah İşlemleri

T.C.

EVLENDİRME MEMURLUĞU

EVLENECEK BAY VE BAYAN İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. NÜFUS CÜZDANI ASLI  : (Nüfus Cüzdanı, T.C.No’lu, Resimli, Soğuk Damgalı olmalıdır. Nüfus cüzdanları dışındaki kimlikler yasa gereğince kabul edilmemektedir.)

2. EVLİLİK İÇİN SAĞLIK RAPORU:  Aile Sağlık Hekiminizden alınan  (raporlar imzalı ve kaşeli olmalıdır.)

3. DÖRT (4)  ADET VESİKALIK FOTOĞRAF : ( Son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş olacak, fotokopi fotoğraflar kabul edilmez. Bayanlarda alın ve çene açık olmak kaydıyla başörtülü fotoğraf kabul edilir. Üniformalı fotoğraf kabul edilmez.)

NOT: Gümeli Belediyesi evlendirme memurluğuna müracaat edilebilmesi için çiftlerden  birinin GÜMELİ sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir.

YABANCI EVLİLİK İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Tel: 0372 381 7077  (Dahili 13) no’lu telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

MÜRACATTA ÖNEMLİ HUSUSLAR:

1-Müracaat saatleri hafta içi her gün 08:30 – 12:00 ve 13:00 – 16:00 saatleri arası olup, bay ve bayan birlikte müracaat etmeleri zorunludur.

2- Gümeli dışında oturup da Gümeli Belediyesi Evlendirme Memurluğunda Nikah kıydırmak isteyen çift, ikamet ettikleri Belediye evlendirme memurluğundan izin belgesi almaları gerekmektedir.

3- Müracaat evraklarında silinti, kazıntı olmamalı eksik evraklarla müracaat kabul edilmeyecek ve nikah tarihi verilmeyecektir

4-Evrakların geçerlilik süresi 6 (altı) aydır, dolayısı ile başvuru tarihi ile nikah tarihi arasında en fazla 6 ay olabilir.

5-Müracaat evraklarındaki kişiye ait tüm bilgiler bire bir aynı olmalı, medeni hali boşanmış veya dul olanların nüfus cüzdanlarında halen evli yazıyor ise nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekmektedir.

6- a) 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile;
    b) 17 yaşını dolduranlar anne baba izni ile;

c) 16 yaşını dolduranlar mahkeme kararı ile evlenebilirler.

7- Bayanlar boşandıkları tarihin nüfus kütüğüne tescil edilmesinden 300 gün sonra evlenebilirler. Ancak bu süreyi beklemek istemeyenler mahkeme kararı ile evlenebilirler.

8- Nikah ücreti müracaat esnasında tahsil edilir.

9- Nikah iptali yapacak olanlar, nikah tarihinden 1 HAFTA önce  bildirmeleri gerekmektedir, aksi takdirde ücret iadesi yapılmayacaktır.

MÜRACAAT ADRESİ